Nytårsmenu ud af huset 2021


Forret

Rimmet torsk

 med pærer, agurk, citron, urtemayo og grønkål
hertil 3 typer couvert brød og smør
 

Mellemret
Kammusling, jomfruhummer og jordskokker

Jordskoksuppe hertil urtesouffle med jomfruhummer, røgede kammuslinger
urtestøv, sprøde jordskokker og hasselnødder
 

Mellemret

Krondyr
Lyng Dals ”Bresaola” af krondyrfilet med Karl Johan mayo,
syltede bøgehatte, tranebær som tørrede og syltet og urter

 

Hovedret

Kalvefilet og kalvepølse med trøffel
 svampe, pastinakker og løg
hertil kartoffel med urter, gammelknas og bacon hertil trøffelsauce


Dessert

Æbler, havtorn og hvidchokolade
Æble/havtorns trifli med hvid chokolade mousse, macademianødder og knas, vacumsyltede æbler
og krystalliseret hvid chokolade


Pris pr. couvert 495 kr.


Ved bestilling af nytårsmenuen bestilles hele menuen som beskrevet 😊

 

Mulige tilkøb

 

Tilkøb af snacks 50 kr. pr. stk
Sukkersaltede mandler, maltgrissini, oliven, små salamier med parmasan, rischips, havregrødschips
hertil sauce tatar dip


Tilkøb af Baerii caviar 15 gr. 195 kr. pr. couvert
hertil blinis og creme fraiche med rødløg og purløg

Tilkøb af oste 50 kr. pr. couvert
5 udvalgte oste med sødt, sylt og knas


Tilkøb af 3 slags petit fours til kaffen 40 kr. pr. couvert

Nytårskys med chokolade, små flødeboller med chokolade og trøfler

 

DEN STORE NYTÅRS PAKKE
  (Snacks, caviar, 5 retters menu, oste og petit fours)
 Pris pr. couvert 795,-

 


 

 

 Menuen er lavet helt færdig og skal blot varmes, pakket i engangsemballage med letforståelig

tilberedningsvejledning og anretningsforslag.

Bestilling senest 26/12 2021 - men kapaciteten er begrænset.

Afhentning 31/12 2021 mellem kl. 12.00 og 14.00

Med venlig hilsen og godt nytår

Lyng Dal familien

 

Vinen til maden

Vi kan også være behjælpelige med vinvalget. Disse menu vine kan tilkøbes ved forudbestilling –

Vinene bestilles inden den 26.12.2021.

2019 Riesling, Domaine Gross, Alsace, Frankrig – Pris 165 kr. pr. fl.
Druesammensætning: Riesling
Bio-Riesling fra Gueberschwihr, få kilometerfra Colmar, ligger Domaine Gross. Grundlagt med 2,5 hektar af
smeden Louis Gross, overtaget af sønnike Rémy Gross i starten af 1980’erne, og siden udvidet til 10 hektar og
omlagt til biodynamik sammen med tredje generation af familien, Vincent Gross. Domaine Gross er helt i
spidsen af den nye bølge af Alsacisk naturvin! Økologisk og biodynamisk certificeret.
Stilen er umiskendeligt Alsace, men med en vildskab og nerve. i en klassisk tør, frisk, fugtig og blomstret stil til
den rimmede torsk. Den frugtede, blomstret stil komplimentere de sprøde pærer.

2018 Montemagro, Daniele Piccinin, Veneto, Italien – Pris 175 kr. pr. fl.
Druesammensætning: Durella
Fyldig og kompleks fadlagret natur-hvidvin på den lokale og meget sjældne druesort "Durella".
Daniele Piccinin havde sin første høst i 2006, i San Giovanni Ilarione, i bjergene nordøst for Soave. Den meget
lille produktion kommer fra vinstokke, der vokser i 300-500 meters højde. Fokus er primært på den lokale
(og næsten uddøde) drue Durella: En drue med et voldsomt og nærmest brutalt syreindhold, der kræver lagring
og godt håndværk, hvorfor den også lokalt kendes som Rabiosa.
Daniele laver ekstremt naturlige og personlige vine: Inden gæring har mosten en smule skindkontakt, hvorefter
den gærer og lagrer på barrique og botti i ca. 12 måneder. Montemagro laves helt uden tilsætning af sulfitter.
Oxidative noter, nødder, svampe - der fungerer rigtigt godt med jordskokker.
Modne æbler og pærer og en god syre til den cremede suppe.

2018 Spätburgunder Kaiserstuhl, Weingut Salwey, Baden, Tyskland  -   Pris kr. 155,- pr. fl.
Druesammensætning: 100 % Pinot Noir  
Konrad Salwey har siden 2002 stået bag roret i familiejendommen Weingut Salwey. Siden overtagelsen har
Konrad Salwey placeret vinhuset i forreste linie af Spätburgunder producenter i Tyskland.
Hans forkærlighed for Bourgogne viser sig tydelige i husets vinstil. Her er varemærket udtalt elegance, friskhed
 og saftighed.
Gamle vinstokke sørger for lave udbytter og koncentrerede druer. Vinen gennemgår 12 måneders lagring på
brugte franske barriques, og kun de bedste fade udvælges til Kaiserstul cuvéen.
Dejlige noter af røde bær, svampe, skovbund, jordbær og hindbær. I mund og næse typisk pinot noir.
Super fin til retten med krondyr, svampe og tranebær.

2017 "Gradale" Barbera d'Asti, Villa Terlina, Piemonte, Italien -   Pris kr. 155,- pr. fl.
Druesammensætning: 100 % Barbera
Paolo og Bettina Alliata er ægteparret bag et af Astis bedste insider-vinnavne: Villa Terlina. Barbera d’Asti
 ”Gradale” var den anden parcel som Paolo købte. Her er druestokkene plantet i 1955 og 1975. Vinen
gennemgår lagring på barriques i 30 mdr. inden den aftappes og lagrer på flaske i 12 måneder indtil frigivelsen.
Vinene hos Villa Terlina svovles minimalt, og der er et totalt svovlindhold på mellem 50 og 90 mg. pr. ltr.
Kompleks, moden og bærmættet frugt. Til trods for lang lagring på barriques er fadpræget afdæmpet og
ekstremt flot integreret i vinene. Fin garvesyre til proteinerne i kødet, uden at være for
dominerende.

  

2018  Malus Danica, Cold Hand Winery, Danmark – Pris kr. 150 kr. (0,200 ml. ) eller 280 kr. (0,375 ml)

Lavet på:  Danske æbler 9,5% alkohol. 16 gram syre.

Lavet af vore gode ven Jens. Malus Danica 2018 er en kryo-koncentreret æblevin af æblesorterne Ingrid Marie,
Filippa, Elstar, Jonagold og Belle de Boskop.

Hver æblesort blev plukket ved optimal modenhed og straks efter presset til most. Denne most blev derefter
frosset i et fryselager.

Frysningen og den efterfølgende optøning ved 0 grader udendørs, koncentrer mosten til en
tyktflydende æblesirup, som meget langsomt koldgærer i vineriet i 15 måneder. Frisk, fyldig og sprød til
desserten.

Malus Danica bør nydes afkølet, 10-12 grader.

 

 

 

Nytårschampagnen kunne være:

 

Champagne, Xavier Leconte, Brut reserve, Frankrig – Pris kr. 250,- pr. fl.
Igennem 6 generationer er der blevet dyrket druer til champagne producenterne i regionen.
Det var dog først den 4 generation med Aimé Leconte i spidsen, der begyndte på produktionen
af egen champagne på egne druer. I dag er det Alexis Leconte - barnebarn af Aimé Leconte, der driver
vingården.

Med sine beskedne 10,5 ha og et imponerende line-up, har Leconte familien i 3 generationer og
siden 1870 været en toneangivende champagneproducent i Troissy. En samlet årlig produktion
på 80.000 flasker har bevirket, at langt størstedelen af produktionen sælges lokalt. Familien har de
seneste år høstet stor anerkendelse, hvor blandt andre Le Guide de Hachette des Vins har et godt
øje til huset, og har således tildelt Xavier Leconte maksimale 3 glas.

Karakteristika ved champagnerne er sprødheden, maltsmagen og de store givende bobler.

 

 Der kan også forudbestilles hjemmelavede Kefir, kombucha og moste 1 L.  pris pr. fl. 150 kr. 

 

nytår ud af huset