Nytårsmenu ud af huset 2023

Forret:
Nytårs torsk
- marmoreret i porreraske
med syltede sennepskorn, rødbede og peberrodscreme 
hertil 3 typer couvert brød og smør

Mellemret:
Kylling fra Gothenborg
Hertil jordskoksuppe og kyllingterrin med urtestøv
sprøde jordskokker og hasselnødder

Hovedret:
Kalv
Kalvefilet og kalvepølse med urter
rødder, svampe og løg
hertil kartoffel med havgus og bacon, hertil trøffelsauce

Dessert:
Æbler og saltet karamel
Æbletrifli med karamel og mascarponecreme,
macademianødder og karamelknas, vacumsyltede æbler
og krystalliseret hvid chokolade

Petit fours:
Nytårskys med chokolade, små flødeboller med chokolade og trøfler

Pris pr. couvert 595,-

Ved bestilling af nytårsmenuen bestilles hele menuen som beskrevet 😊

Menuen er lavet helt færdigt, blot 2 retter skal varmes, de er pakket i engangsemballage
Alle øvrige serveringer er HELT klar og anrettet på service lige til at komme på bordet
(I bestemmer selv om I vil beholde servicen, give den til genbrug eller levere det tilbage til Lyng Dal)
Jeres nytårspakke vil være pakket med en letforståelig tilberednings vejledning og anretningsforslag 

Bestilling senest 26/12 2023 - men kapaciteten er begrænset.
I kan lave antals ændringer helt indtil den 26/12, herefter er bestillingen bindende

Afhentning 31/12 2022 mellem kl. 12.00 og 14.00

Med venlig hilsen og godt nytår

Lyng Dal familien

Vinen til maden

Vi kan også være behjælpelige med vinvalget. Disse menu vine kan tilkøbes ved forudbestilling –

Vinene bestilles inden den 26.12.2023

Der kan også forudbestilles hjemmelavede Kefir, kombucha og moste 1 L.  Pris pr. fl. 150 kr. 

Forslag til forret:
2022 Verso "Riz", Pinot Grigio, Verso di Clivi, Friuli, Venezia Giulia, Italien Pris pr. fl. 120 kr.

Druesammensætning: Pinot Grigio
Ren, sprød, frugtig, mineralsk og saftig øko-Pinot Grigio ! - Spontangæret og vinificeret udelukkende på
cementkar - ingen "forstyrrende træfad-aromaer".

I starten af 90’erne købte Ferdinando Zanusso 12 hektar vinmarker bl.a. med gamle vinstokke på to top-parceller: Corno di Rosazzo (Colli Orientale del Friuli) og Brazzano di Cormons (Collio). Målet var vine der var
100% transparente og rene formidlere af deres tradition, område og jord – med andre ord: autentiske vine.

Første årgang var 1996, og produktionen er i dag på ca. 30.000 flasker årligt. Vinene dyrkes økologisk med ekstremt lavt høstudbytte (typisk 20 hektoliter pr. hektar), spontangæres, vinificeres og lagres ”sur lie” på stål eller cement og skabes bevidst så rene og utilslørede som muligt. Det er komplekse og koncentrerede vine, men de er samtidig også sarte og lidt skrøbelige, og det er præcis det spil, der skaber den intensitet og nerve, der giver fornemmelsen af noget absolut unikt.

Forslag til mellemret:
2022 Chardonnay Aus Rhodt, Stefan Meyer, Pfalz, Tyskland Pris pr. Fl. 175,00

Druesammesætning: Chardonnay
Rig og aromatisk Chardonnay fra jordbund rig på rød sandsten og ler. Vinen lagrer sur-lie i 8-10 måneder hvorefter den omstikkes til modning på egefade af varierende størrelse. Man fornemmer tydeligt druen og stilens slægtskab med Frankrig, når den har været i hænderne på Stefan Meyer. Det er krydret og rigt, men også syrepræcis og med struktur.

Gården er under konversion til økologi, og første certificerede årgang bliver således 2021. Arbejdet har dog fra starten været med biodynamiske tiltag. Stefan Meyer kommer ud af en vindyrkende og -handlende familie, og hans farfar var en af de første i området, der i 1950’erne både dyrkede, flaskede og solgte sin vin selv.

Forslag til hovedret
2020 Rendez – vous sous le chêne, Domaine Le Grand Jacquet Ventoux, Frankring -Pris pr. Fl. 150 kr.

Druesammesætning: 90% Grenache og 10 % Syrah
Mellem Carpentras og Mazan, vendt mod Mont Ventoux, kultiverer Patricia og Jöel Jacquet med tålmodighed og respekt 15 hektar vinstokke midt i den vilde flora, trøffel egetræer, oliventræer og gourmet vilde orner. Deres vin udtrykker stærkt denne harmoni mellem vin, natur og menneske, og det kan smages. Ikke underligt at ”Le Monde”s vinpanel på en grundig gennemgang af vinene fra Rhône valgte netop ”Le Grand Jacquet” som repræsentant for den høje og unikke kvalitet, som de bedste vine fra ”Ventoux” i dag har opnået.

Patricia og Jöel Jacquets marker er ikke som de fleste. I stedet for store samlede marker ligger deres 15 ha vinmarker i små dale og mindre parceller midt i vild natur med blomster, aromatiske planter, fyrretræer og trøffeleg. Vindyrkning i smuk harmoni med naturen. Det skaber samtidig en unik mulighed for at lave vine med stor personlighed. De forskellige druetyper modnes  jo forskelligt, men her har de mange enkeltområder også betydning for modningen, hvorfor det er noget af en kunst at vælge præcis det rette tidspunkt for plukning og presning af druerne. Men den kunst mestrer Jöel Jacquet til perfektion.  Druerne gennemgår efter plukningen desuden en sirlig og individuel sortering, inden de presses. Denne omhu og sirlighed er forklaringen på, hvorfor vine fra dette domaine placerer sig helt i toppen af vinene fra appellationen ”Ventoux”

Forslag til dessert
2019 Riesling Auslese, Vom Löss, Weingut Pfannebecker, Rheinessen, Tyskland -
Pris pr. Fl. 145 kr.

Druesammesætning: Riesling
Fra  vinområdet ”Rheinhessen”, der er kendt for mange fantastisk dygtige vinbønder.
Vinene er kvalitetsmæssigt skarpe og intense, og den unge generation er mere end klar til at føre områdets vine ind i en ny kvalitativ høj æra. Repræsentanter for denne generation er det unge ægtepar Max og Susanne Pfannebecker, der i dag står ved roret i det vinhus, Max bedstefar grundlagde tilbage i 1960.
Max Pfannebecker har trods sin unge alder stået bag vinene fra Pfannebecker de seneste 15 år. Hans visioner om økologisk vinbrug var dengang uhørt i området, men det var ham magtpåliggende at indføre naturlige og ansvarlige metoder i både mark og kælder for at lave den kvalitet, han ønskede. Siden har han tilført vinhuset et stort state-of-the-art vineri med de bedste betingelser for både gæring og lagring af de nænsomt dyrkede druer. Alt markarbejde foregår med håndkraft, og vinifikationen sker kun med den naturlige vildgær. Saftdreven Riesling med noter af søde pærer og æbler, ferskner og akacie. Sprød forfriskende syre.

Nytårschampagnen kunne være:

Champagne, J. Charpentier, Brut Tradition, Frankrig – Pris kr. 250,- pr. fl.
Det lille Champagne-hus J. Charpentier ligger i Villers Sous Chatillon, i Marne-dalen godt 15 kilometer fra Epernay. Som producent er Charpentier récoltant-manipulant, dvs. domaine aftapper, hvor druerne kommer fra egne vinmarker. Familieforetagendet blev etableret i 1920, og produktionen styres i dag af yngste generation Jean Marc Charpentier. Den samlede produktion er i dag godt 150.000 flasker årligt.

Charpentier arbejder målrettet for bedst muligt at udtrykke og respektere områdets unikke terroir. Huset har en ekstremt klassisk tilgang til produktionen af Champagne, og arbejdet i vinmarken sker med fokus på balanceret og mest mulig skånsom dyrkning. Druerne høstes manuelt og der bruges ingen kunstgødning.

J. Charpentiers standardchampagne er lavet på næsten 100 % Pinot Meunier fra marker i Marne-dalen. Brut Tradition er altid blandet af vin fra to årgange, som har lagret minimum 18 måneders før degorgering. Den har en dosage på 7,6 gram per liter.

Champagne med intens bouquet og fine bobler, med cremet smag af æble, abrikos og citrus.

nytår ud af huset