Mere end god mad
masser af spændende udflugtsmål - for alle

 

Alle aktiviteter i Gammel Rye og nærområdet

Gl. Rye er en hyggelig landsby tæt på Himmelbjerget - ca. ti minutters kørsel. Byen har små 1400 indbyggere og hører under Skanderborg Kommune. Gammel Rye er præget af tidligere tiders magtcentrum og klostre. Flere konger er kronet i Gl. Rye kirke. Sct. Sørens Kirke har en spændende historie som gammel valfartskirke. Øm Kloster Museum ligger blot en 5 minutters køretur fra os. Er man til aktiviteter og andet godt, anbefaler vi et besøg lidt længere nede af vejen i Gl. Rye Antik.

 

Gl. Rye Mølle ligger på en bakketop i Gl. Rye, hvor der er storslået udsigt over skove og lyngbakker. Der er også flere vandrestier i området, som udgår fra museet. Tag evt. vandreskoene på og tag et smut i de fredede lyngbakker, som er Lyng Dal Hotel & Restaurants allernærmeste aktivitet. Der findes mange museer tæt på Gl. Rye. Der er blandt andet mulighed for at hilse på Grauballemanden eller se Asger Jorns billeder på Museum Jorn i Silkeborg. Silkeborg er en hyggelig shopping by med et stort gågadeområde i bymidten. Det tager ca. 20 minutter fra Lyng Dal Hotel & Restaurant.

 

Goldbaner, sejlture og hesteridning er en anden mulighed. Læs mere om tidspunkter, ruter og åbningstider på www.visitskanderborg.dk eller besøg Ry Turistinformation hvis I alligevel besøger denne smukke og hyggelige havneby.

 

Andre aktiviteter

En halv times kørsel fra Lyng Dal Hotel & Restaurant finder De verdens mindste storby, Aarhus. Et besøg i Den Gamle By er en uforglemmelig oplevelse og kulturaktiviteterne i Musikhuset Aarhus er mange og med høj kunstnerisk kvalitet. Byen byder naturligvis også på rigtig god shopping og mange andre aktiviteter.

 

For de mindste er et besøg til Legoland og/eller Givskud Zoo et sikkert ”hit”. Legoland ligger ca. 50 minutter fra Gammel Rye, og Givskud Zoo ca. 40 minutter.

 

Ophold med gourmet, kunst og kreativitet

Hvis I ønsker mere end blot et ophold, kan vi ny tilbyde et skræddersyet ophold med gourmet, kunst og kreativitet. Lyng Dal Hotel & Restaurant og ”De Kreative Mellemrum” udbyder i samarbejde et unikt ophold med spændende gourmetmad, udsøgte vine og et besøg i ”De Kreative Mellemrum”, som byder på et VIP-foredrag om kunst, kreativitet og passion. Helene og Marie bor i meget kort gåafstand fra Lyng Dal.

 

Hos Lyng Dal kan vi naturligvis også supplerer med vinsmagningsarrangementer eller temaoplæg om tilberedning og mad.

  • Vinsmagning kunne være: portvin, mousserende vine eller specifikke druetyper, eller systematiske smagninger
  • Temaoplæg: ”fra baghaven”, ”anretning og tilberedning” eller ”Det Nordiske Køkken”

 

Dette tilpasses naturligvis efter Jeres ønsker.

 

Læs mere om vores nærområde og de forskellige events på:

www.visitskanderborg.dk

www.ry.dk

 

Direkte links til øvrige aktiviteter:

https://creativespaces-fm.com/

www.glrye.dk

www.glryekirke.dk

www.naturfond-glrye.dk

www.glryeantik.dk

www.museumskanderborg.dk