Mere end god mad
massere af spændende udflugtsmål - for alle

 

Aktiviteter i Gammel Rye og nærområdet
Gl. Rye er en hyggelig landsby tæt på Himmelbjerget - ca. ti minutters kørsel. Byen har små 1400 indbyggere og hører under Skanderborg kommune. Gammel Rye har præget af tidligere tiders magtcentrum og klostre. Flere konger er kronet i Gl. Rye kirke. Sct. Sørens kirke har en spændende historie som gammel valfartskirke. Øm kloster museum ligger blot en 5 minutters køretur fra os. Er man til antikviteter og andet godt, anbefaler vi et besøg lidt længere nede af vejen i Gl. Rye antik.

Gl. Rye Mølle ligger på en bakketop i Gl. Rye, hvorfra der er storslået udsigt over skove og lyngbakker. Der er også flere vandrestier i området, som udgår fra museet. Tag evt. vandreskoene på og tag et smut i de fredede lyngbakker, som er Lyng Dal Hotel og Restaurants allernærmeste aktivitet. Der findes mange museer tæt på Gl. Rye .Der er blandt meget andet mulighed for at hilse på Grauballemanden eller se Asger Johns billeder i Silkeborg. Silkeborg er en hyggelig shopping by, med et stort gågadeområde i bymidten. Det tager cirka 20 min. fra Lyng Dal Hotel og Restaurant.

Golfbaner, sejlture og hesteridning er en anden mulighed.
Læs mere om tidspunkter, ruter og åbningstider på 
www.visitskanderborg.dk eller besøg Ry turistinformation hvis I alligevel besøger denne smukke og hyggelige havneby.

Andre aktiviteter

En halv times kørsel fra Lyng Dal Hotel og Restaurant finder De verdens mindste storby, Århus. Et besøg i Den Gamle By er en uforglemmelig oplevelse og kulturaktiviteterne i Århus Musikhus er mange og med høj kunstnerisk kvalitet. Byen byder naturligvis også på rigtig god shopping og mange andre aktiviteter.

For de mindste er et besøg til Legoland og/eller Givskudparken et sikkert "hit". Legoland ligger ca. 50 minutter fra Gammel Rye.

Ophold med gourmet, kunst og kreativitet 
Hvis I ønsker mere end blot et ophold. Kan vi nu tilbyde et skræddersyet ophold med gourmet, kunst og kreativitet. Lyng Dal Hotel og Restaurant og ”De Kreative Mellemrum” udbyder i samarbejde et unikt ophold med spændende gourmetmad, udsøgte vine og et besøg i ”De Kreative Mellemrum”, som byder på et VIP-foredrag om kunst, kreativitet og passion.Helene og Marie bor i meget kort gåafstand fra Lyng Dal.

Hos Lyng Dal kan vi naturligvis også supplerer med vinsmagningsarrangementer eller temaoplæg om tilberedning og mad.

  • Vinsmagningerne kunne være: portvin, mousserende vine eller specifikke druetyper, systematiske smagninger
  • Temaoplæg: ”fra baghaven”, "anretning og tilberedning" eller "Det nordiske køkken"

Dette tilpasses naturligvis efter Jeres ønsker.

Læs mere her

Læs mere om vores nærområde og de forskellige events på:
www.visitskanderborg.dk
www.ry.dk

Direkte links til øvrige aktiviteter:
www.creativespaces-fm.com
www.glrye.dk
www.glryekirke.dk
www.naturfond-glrye.dk
www.glryeantik.dk
www.skanderborgmuseum.dk