Nytårsmenu ud af huset 2020

Forret:
Tunfilet
Skiver af tun med pærer, agurk, citron, urtemayo, ærteskud og ristet sesam 
hertil 3 typer couvert brød og smør

Mellemret: 
Torsk, jomfruhummer og jordskokker
Jordskoksuppe hertil torskesouffle med jomfruhummer, 
urtestøv, sprøde jordskokker og hasselnødder

Mellemret:
Krondyr
Sprængt krondyrfilet med Karl Johan mayo, 
syltede bøgehatte, tranebær som tørrede og syltet og urter 

Hovedret:
Kalvefilet og kalvepølse med trøffel
 svampe, skorzonerrod og løg
hertil kartoffel med urter, gammelknas og pancetta og trøffelsauce

Dessert:
Æbler
Æbletrifli med hvid chokolade mousse, macademianødder og knas, vacumsyltede æbler og krystalliseret hvid chokolade

3 slags petit fours til kaffen 
Nytårskys med chokolade, små flødeboller med chokolade og trøfler

Pris pr. couvert 495 kr.

Ved bestilling af nytårsmenuen bestilles hele menuen som beskrevet 

Tilkøb af oste 50 kr. pr. couvert
5 udvalgte oste med sødt, sylt og knas

Tilkøb af Baerii caviar 15 gr. 195 kr. pr. stk

Der kan også bestilles vine til menuen 

Menuen er lavet helt færdig og skal blot varmes, pakket i engangsemballage med letforståelig tilberedningsvejledning og anretningsforslag.

Bestilling senest 26/12 2020 - men kapaciteten er begrænset.
Afhentning 31/12 2019 mellem kl. 12.00 og 14.00

Med venlig hilsen og godt nytår
Lyng Dal familien

Nytårschampagnen kunne være: 

Champagne, Xavier Leconte, Brut reserve, Frankrig – Pris kr. 250,- pr. fl.
Igennem 6 generationer er der blevet dyrket druer til champagne producenterne i regionen. 
Det var dog først den 4 generation med Aimé Leconte i spidsen, der begyndte på produktionen af egen champagne på egne druer. I dag er det Alexis Leconte - barnebarn af Aimé Leconte, der driver vingården. Med sine beskedne 10,5 ha og et imponerende line-up, har Leconte familien i 3 generationer og siden 1870 været en toneangivende champagneproducent i Troissy. En samlet årlig produktion på 80.000 flasker har bevirket, at langt størstedelen af produktionen sælges lokalt. Familien har de seneste år høstet stor anerkendelse, hvor blandt andre Le Guide de Hachette des Vins har et godt øje til huset, og har således tildelt Xavier Leconte maksimale 3 glas.Karakteristika ved champagnerne er sprødheden, maltsmagen og de store givende bobler.


Der kan også forudbestilles hjemmelavede Kefir, kombucha og moste 1,25 L. 
pris pr. fl. 150 kr.  

 

Vinen til maden
Vi kan også være behjælpelige med vinvalget. Disse menu vine kan tilkøbes ved forudbestilling –  Vinene bestilles inden den 26.12.2020. 

2018 Riesling, Feinherb, Kesten, Meierer, Tyskland – Pris 115 kr. pr. fl.
Druesammensætning: RieslingTalentfulde Matthias Meierer passede familiegården, ved siden af sit job i vinkælderen hos Mosel stjernenFritz Haag, da han pludselig blev årets unge vinbonde i Tyskland. Det er efterhånden nogle år siden, og i dag arbejder Matthias 100% på familiens egen gård. I mellemtiden er Weingut Meierer blevet en efterspurgt kilde til rene og præcise moselvine. Mineralsk Riesling med tydelig Mosel karakter og duft af pære, æble og en antydning af petroleum i næsen. Fine gule toner i glasset, frisk, levende syre og dejlig sødme pga. restsukkerindhold på 15,5 g per liter. Druerne er spontangærede og kommer fra skifferskråninger på Paulinsberg og Herrenberg med en hældning på mellem 40-60%.

2018 Terre Silvate, La Distesa, Marche, Italien – Pris 150 kr. pr. fl.
Druesammensætning: hovedsageligt Verdicchio, men også lidt trebbiano og malvasisa
Spontangæret og lagret på gamle træfade - Ingen filtrering - Øko/Natur La Distesa er på trods af sin mikroskopiske størrelse 3,5 hektar, den nok mest omtalte producent af Verdicchio Castelli di Jesi. Terre Silvate er deklassificeret til Marche IGT på grund af det lave
svovlindhold.  Det ligemeget. God vin er god uanset om den passer ind i DOC’ens stramme greb eller bare er helt sin egen. Lette oxidative noter, nødder, svampe - der fungerer rigtigt godt med jordskokker. Stadig Aromatisk vin, med noter af modne æbler og pærer og en god syre til den cremede suppe. 

2018 Pinot Noir, Evolution, Sokol Blosser, Willamette Valley, Oregon  -   Pris kr. 115,- pr. fl.
Druesammensætning: 100 % Pinot Noir  Masser af hindbær, jordbund og krydderurter i næsen. I mund og næse typisk pinot noir. Dejlige noter af røde bær, svampe, skovbund, jordbær og hindbær i munden. Super fin til retten med den sprængte krondyr, svampe og tranebær.

2018 Le Domaine du Grand Jacquet, "Rendez-vous sous les chene", Ventoux, Frankrig   -   Pris kr. 125,- pr. fl.
Druesammensætning: 80% Grenache Noire 20% Syrah, Fadlagret i 8 måneder.
I det sydlige Rhône mellem Carpentras og Mazan, nær Mont Ventoux, dyrker Patricia og Jöel Jacquet med tålmodighed og respekt deres 15 hektar vinmarker i midten af vilde planter, trøffel egetræer, oliventræer og lidt for mange sulte vildsvin. Deres vine udtrykker denne harmoni mellem vinstokke, natur og menneske ...
I denne gavmilde natur dyrkes druerne i små parceller blandt et væld af krydderurter, og det er lykkedes atfå denne kraft og saft samlet i druerne, der skaber denne fantastiske økologiske rødvin.Det er en kompleks kraftfuld rødvin med smag af mørke bær, urter, peber og chokolade. Fylder meget imunden og har en lang og behagelig eftersmag. Fin garvesyre til proteinerne i kødet, uden at være fordominerende. 

2016 Malus Danica, Cold Hand Winery, Danmark – Pris kr. 150 kr. (0,200 ml. ) eller 280 kr. (0,375 ml) 
Lavet på: Æbler 9,5% alkohol. 9 gram syre.
Malus Danica 2018 er en kryo-koncentreret æblevin af æblesorterne Ingrid Marie, Filippa, Elstar, Jonagold og Belle de Boskop.Hver æblesort blev plukket ved optimal modenhed og straks efter presset til most. Denne most blev derefter frosset i et fryselager.
Frysningen og den efterfølgende optøning ved 0 grader udendørs, koncentrerede mosten til entyktflydende æblesirup, som meget langsomt koldgærede i vineriet i 15 måneder. Frisk, fyldig og sprød til desserten. Malus Danica bør nydes afkølet, 10-12 grader.