Nytårsmenu ud af huset 2018


Forret

Hummer bisque

 Med torskesouffle herpå røget kammusling og jomfruhummer og hasselnødder
hertil 3 slags couvert brød og smør

 

Mellemret

And, tranebær og svampe

Sprængt andebryst med karl Johan mayo, syltede bøgehatte, tranebær og urter

 

Hovedret

Kalvefilet og kalvepølse med trøffel
 svampe, skorzonerrod og løg
hertil kartoffel med urter, havgus og pancetta og trøffelsauce


Dessert

Mørk chokolade, ananas og havtorn
Chokoladekage med hvid chokolademousse hertil vaniljesyltede ananas og havtorn, krystalliseret
hvidchokolade, vaniljeis og havtornsorbet

 

3 slags petit fours til kaffen

Nytårskys med chokolade, små flødeboller med hvid chokolade og trøfler


Pris pr. couvert 450 kr.
 

Menuen er lavet helt færdig og skal blot varmes, pakket i engangsemballage med letforståelig

tilberedningsvejledning og anretningsforslag.

Bestilling senest 26/12 2018 – eller før, kapaciteten er begrænset.

Afhentning 31/12 2018 mellem kl. 12.00 og 14.00

Ved bestilling af nytårsmenuen bestilles hele menuen som beskrevet 😊


Med venlig hilsen og godt nytår

Lyng Dal familien

 

 

Vinen til maden

Vi kan også være behjælpelige med vinvalget. Disse menu vine kan tilkøbes ved forudbestilling –

Vinene bestilles inden den 26.12.2018.  På afhentningsdagen, vil der herudover, være mulighed
for at lave nogle gode vinkøbJ

 

1. "Els Bancals", Can Suriol, Penedes, Spanien - Pris  kr. 155,- pr. fl.

Dejlig ren, frisk og utæmmet nordspansk naturvin lavet på hvidvinsdruen Xarel-lo. Vinen er spontangæret og
lagret på gamle kastanjetræfade og tappet på flaske uden filtrering og uden tilsætning af sulfit.

Smagen er frugtig og mineralsk - lidt pæreagtig - og hvis i sørger for ikke at servere den for kold (gerne omkring
10-12 grader), så opleves en masse fine undertoner af bl.a. nødder, kastanjer, røg, jern, æblekerner m.m.

Castell de Grabuac hedder gården, og Suriol er familien bag denne økologisk certificerede vingård, som egentlig primært producerer Cava, men som vælger at lave nogle få hvidvine af druerne fra de ældste parceller på ejendommen. For de fleste Cava-producenter er økologi/ biodynamik et relativt nyopdaget fænomen.
Det gælder ikke for Can Suriol, som har været økologisk certificeret siden 1996 ! - Og nu arbejder med flere biodynamiske og naturvins- tiltag.

 

2. "La Cousine de Ma Mere", Nicolas Grosbois, Chinon-Loire, Frankrig Pris kr. 130,- pr. fl.

Saftig, frisk og frugtig rødvin der, hvis i sørger for at servere den kølig (gerne omkring 12-14 grader), funger
perfekt som en mellemrets-/forretsvin p.g.a. af sin enormt juicy syre og en masse smage af div. friske skovbær
- undertonerne af skovmuld og efterårsløv spiller perfekt sammen med svampene i retten.

Vinen er i "normale" årgange lavet på 100 % Cabernet Franc, men i de meget små høstår 2016 & 2017 har
Nicolas måttet supplere sin lille mængde most, med Carignan- og Cinsault-druer som han har købt hos gode
naturvinvenner i det sydfranske...

- Så vinen her er altså lavet på mosten af Cabernet Franc, Carignan og Cinsault - spontangæret på cementkar
- ingen fadlagring - ingen filtrering.

Unge Nicolas Grosbois har arbejdet i Minervois, Oregon, Australien og New Zealand før han overtog
familiegården i Chinon i 2005. De 9 hektar er udelukkende plantet med Cabernet Franc, med 20-95 år gamle
stokke. Gården er økologisk og under konversion til biodynamik, og Nicolas er i det hele taget villig til at gå
hele vejen. For eksempel bliver druerne fra og med årgang 2012 gæret i nye cementkar, som Nicolas har fået
støbt ned i jorden for at opnå en mere ensartet gæringstemperatur. Stilmæssigt går Nicolas Grosbois’ vine
mod noget af det reneste, der laves i Chinon. Der er en uhyggelig præcision.

 

3. "Troncone", Le Ragnaie, Montalcino-Toscana, Italien Pris 135,- kr. pr. fl.

Super elegant og raceren rødvin på Sangiovesedruen fra Montalcino. Et område hvor nogle af Italiens mest
eksklusive rødvine kommer fra - men hvor vinene oftest er temmelig kraftige i både tanin og alkohol.....
Troncone her er en undtagelse - høstet på områdets højeste og mest forblæste punkt, bli'r vinen lysere, lettere
og friskere - men har stadig alle druens og områdets typiske smagsnuancer som f.eks. blommer, brombær,

læder, kød, olivensten, svampe, røg m.m., bare i en mere letdrikkelig udgave end man typisk ser i det område.

Den er gæret og lagret 12 måneder på store slovenske træfade.

Le Ragnaie er på ganske få år blevet en af de mest omtalte og efterspurgte nye Brunello producenter. Ikke

mindst oven på den ekstremt hypede årgang 2010, hvor alt var udsolgt inden vinene blev frigivet fra gården.

Riccardo Campinoti har tre parceller på i alt 8,5 hektar med en af de højeste beliggenheder i Montalcino.

Gården er økologisk certificeret fra 2009, der anvendes kun den naturlige gær, og tilgangen er i det hele taget maksimalt naturlig. Stilmæssigt ligger gården sig et sted midt mellem traditionalisme og modernisme.

Der er struktur, friskhed, finesse og ingen ekstraktion, men samtidigt er der modenhed i druerne, stor saftighed

og en fantastisk bærsødme, der signalere umiddelbar drikkeglæde.

 

4. "Kabir", Donnafugata, Pantelleria Pris  kr. 195,- pr. fl.

Krydret, frugtig og sød men superfrisk dessertvin fra den vulkanske ø Pantelleria i havet mellem Sicilien og
Tunesien. Lavet på senthøstede Zibibbo-druer (også kendt som Muscat d'Alesandria). Vinens utrolig mange
nuancer af div. modne eksotiske frugter fungerer perfekt som samspil med dessertens ananas og havtorn -
og som friskt modspil til de federe og sødere elementer i retten.

Vinen er udelukkende vinificeret på stål og er ikke fadlagret..... Derfor så dejlig frisk, selvom den er sød.

Donnafugata er blandt de nye vinproducenter, hvis indstilling og arbejde har ændret opfattelsen af Sicilien fra masseproduktion til kvalitetsområde. Vingården arbejder med lokale druesorter og lave høstudbytter, bruger
rustfri ståltanke og høster hvidvinene om natten for at undgå, at frugten oxiderer i middagsheden.

Det er med andre ord et målrettet arbejde i markerne og kælderen i Marsala, som har placeret Donnafugata
solidt blandt de bedste sicilianske vinproducenter med en stadig stigende international anerkendelse til følge.

Donnafugata ejer ikke kun jord på Sicilien. Deres store kærlighed er markerne på øen Pantelleria (vulkansk),
som ligger i middelhavet nogle få kilometer sydvest for Sicilien.

Vinmarkerne på Pantelleria er vindblæste med lave busk-agtige stokke - og giver druer til  den friske og
aromatiske, der giver exceptionelle vine i hænderne på en vinmager som Antonio Rallo!

 

Nytårschampagnen kunne være:

Champagne, Xavier Leconte, Brut reserve, Frankrig – Pris kr. 250,- pr. fl.
Igennem 6 generationer er der blevet dyrket druer til champagne producenterne i regionen.
Det var dog først den 4 generation med Aimé Leconte i spidsen, der begyndte på produktionen
af egen champagne på egne druer. I dag er det Alexis Leconte - barnebarn af Aimé Leconte, der driver vingården. Med sine beskedne 10,5 ha og et imponerende line-up, har Leconte familien i 3 generationer og
siden 1870 været en toneangivende champagneproducent i Troissy. En samlet årlig produktion
på 80.000 flasker har bevirket, at langt størstedelen af produktionen sælges lokalt. Familien har de
seneste år høstet stor anerkendelse, hvor blandt andre Le Guide de Hachette des Vins har et godt
øje til huset, og har således tildelt Xavier Leconte maksimale 3 glas.

Karakteristika ved champagnerne er sprødheden, maltsmagen og de store givende bobler.

 

Godt nytår :-)

 

nytår ud af huset