Nytårsmenu ud af huset 2019


Forret

Kammusling, jomfruhummer, torsk og jordskokker

Jordskokkesuppe med torskesouffle herpå røget kammusling, pocherede jomfruhummer og hasselnødder
Hertil 3 typer couvert brød og smør

Mellemret

And fra Gothenborg, tranebær og svampe

Sprængt andebryst med Karl Johan mayo, syltede bøgehatte, tranebær, urter og Mossø kastanjer

Hovedret

Kalvefilet og kalvepølse med trøffel
 svampe, glaserede gulerødder, skorzonerrod og løg
hertil kartofler med urter, gammelknas og pancetta, hertil trøffelsauce


Dessert

Hvid chokolade og havtorn
Mazarinkage med hvid chokolademousse hertil ananas og syltet havtorn,

 krystalliseret hvid chokolade, vaniljeis og havtornsorbet

 

3 slags petit fours til kaffen

Nytårskys med chokolade, små flødeboller med hvid chokolade og trøfler


Pris pr. couvert 450 kr.
 

Tilkøb af oste 50 kr. pr. couvert
5 udvalgte oste med sødt, sylt og knas

 

Der kan også bestilles vine til menuen :-)

 

Menuen er lavet helt færdig pakket i engangsemballage med letforståelig

tilberedningsvejledning samt anretningsforslag og skal blot varmes.

Bestilling senest 26/12 2019 - men kapaciteten er begrænset.

Afhentning 31/12 2019 mellem kl. 12.00 og 14.00

Ved bestilling af nytårsmenuen bestilles hele menuen som beskrevet 😊


Med venlig hilsen og godt nytår

Lyng Dal familien
 

Vinen til maden

Vi kan også være behjælpelige med vinvalget. Disse menu vine kan tilkøbes ved forudbestilling –

Vinene bestilles inden den 26.12.2019.

                            

2018 Terre Silvate, La Distesa, Marche, Italien – Pris 150 kr. pr. fl.
Druesammensætning: hovedsageligt Verdicchio, men også lidt trebbiano og malvasisa
Spontangæret og lagret på gamle træfade - Ingen filtrering - Øko/Natur
La Distesa er på trods af sin mikroskopiske størrelse 3,5 hektar, den nok mest omtalte producent af
Verdicchio Castelli di Jesi. Terre Silvate er deklassificeret til Marche IGT på grund af det lave
svovlindhold.  Det ligemeget. God vin er god uanset om den passer ind i DOC’ens stramme greb eller
bare er helt sin egen.

Lette oxidative noter, nødder, svampe - der fungerer rigtigt godt med jordskokker og røg fra kammusling.
Stadig Aromatisk vin, med noter af modne æbler og pærer og en god syre til den cremede suppe.
 

2016 Spätburgunder, Petri, Pfalz, Tyskland  -   Pris kr. 90,- pr. fl.

Druesammensætning: 100 % Spätburgunder, Vinen fermenteres på ståltanke og ligger derefter på
egetræsfade i 9 måneder.

Masser af hindbær, jordbund, læder og krydderurter i næsen. I mund og næse typisk pinot noir med lidt alder.
Dejlige noter af svampe, skovbund, engelsk lakrids, jordbær og hindbær i munden. Der fornemmes også gran
og en let pebret smag med en røget eftersmag. Super fin til retten med den sprængte and, svampe og kastanjer.
 

2018 Le Domaine du Grand Jacquet, "Rendez-vous sous les chene", Ventoux, Frankrig   -   Pris kr. 115,- pr. fl.

Druesammensætning: 80% Grenache Noire 20% Syrah, Fadlagret i 8 måneder.
I det sydlige Rhône mellem Carpentras og Mazan, nær Mont Ventoux, dyrker Patricia og Jöel Jacquet med
tålmodighed og respekt deres 15 hektar vinmarker i midten af ​​vilde planter, trøffel egetræer, oliventræer og
lidt for mange sulte vildsvin.
Deres vine udtrykker denne harmoni mellem vinstokke, natur og menneske ...
I denne gavmilde natur dyrkes druerne i små parceller blandt et væld af krydderurter, og det er lykkedes at
få denne kraft og saft samlet i druerne, der skaber denne fantastiske økologiske rødvin.
Det er en kompleks kraftfuld rødvin med smag af mørke bær, urter, peber og chokolade. Fylder meget i
munden og har en lang og behagelig eftersmag. Fin garvesyre til proteinerne i kødet, uden at være for
dominerende.

2018 "Kabir", Donnafugata, Pantelleria Pris  kr. 195,- pr. fl.

Druesammensætning: 100 % senthøstede Zibibbo-druer (også kendt som Muscat d'Alesandria).

Vinen er udelukkende vinificeret på stål og er ikke fadlagret

Dejlig frisk, selvom den er sød.

Donnafugata er blandt de nye vinproducenter, der er kompromiløse, arbejder med lokale druesorter og lave høstudbytter. Donnafugats store kærlighed er markerne på øen Pantelleria, hvor denne vin kommer fra. Her er vinmarkerne vindblæste med lave busk-agtige stokke - og giver druer til den friske og aromatiske vin, der giver exceptionelle vine i hænderne på en vinmager som Antonio Rallo!

Krydret, frugtig og sød men superfrisk dessertvin med nuancer af div. modne eksotiske frugter fungerer perfekt

som samspil med dessertens ananas og havtorn - og som friskt modspil til de federe og sødere elementer i retten.

 

Nytårschampagnen kunne være:

Champagne, Xavier Leconte, Brut reserve, Frankrig – Pris kr. 250,- pr. fl.
Igennem 6 generationer er der blevet dyrket druer til champagne producenterne i regionen.
Det var dog først den 4 generation med Aimé Leconte i spidsen, der begyndte på produktionen
af egen champagne på egne druer. I dag er det Alexis Leconte - barnebarn af Aimé Leconte, der driver
vingården.

Med sine beskedne 10,5 ha og et imponerende line-up, har Leconte familien i 3 generationer og
siden 1870 været en toneangivende champagneproducent i Troissy. En samlet årlig produktion
på 80.000 flasker har bevirket, at langt størstedelen af produktionen sælges lokalt. Familien har de
seneste år høstet stor anerkendelse, hvor blandt andre Le Guide de Hachette des Vins har et godt
øje til huset, og har således tildelt Xavier Leconte maksimale 3 glas.

Karakteristika ved champagnerne er sprødheden, maltsmagen og de store givende bobler.

 

 

 

 

 

nytår ud af huset